Framsida

søndag 27 juni
søndag 18 juli

Frå Via Dolorosa til Via Lucis

Å gå i Jesu fotspor mot krossen - frå stasjon til stasjon – er ein gamal tradisjon. Allereie i på 400-talet var hadde dei krossvandring i Jerusalem. Då gjekk dei den same ruta som Jesus følgde då han bar krossen mot døden på Golgata. I mellomalderen vart det vanleg å lage til krossvandringar overalt i Europa. Dei stogga ved 14 stasjonar. På kvar stasjon var det eit bilete av ein hending i Jesus si lidingssoge.

Krossvandringa vår, Via Dolorosa, begynner ved kyrkjegardsporten og fortset ned mot elva. Plansjane vert ståande fram mot påske. Frå palmehelga kjem det i tillegg lysvegen Via Lucis, som vi brukte for første gong i fjor. Denne har òg 14 stasjonar og fokuserer på lyset og håpet frå Jesu oppstode.  Via Lucis vil begynne der Via Dolorosa tek slutt og fortsette rundt kyrkja og tilbake til porten.

Kunstnaren Magne V Kristiansen held til på Blakset i Stryn. Han har laga heilt nye bilete som kan brukast til krossvandring. Stryne-verksemda FluorLux produserer plastplansjar i A3-format. Kvar plansje har eit bilete og ein bibeltekst frå Jesus si lidingssoge. Bibeltekstane er for det meste henta frå Bibelselskapet sin nye utgåve «Lukas – lett å lesa». Det er Balestrand sokneråd som gjev ut plansjane.

Av: Joy   Publisert: 19.03.2021