11:00 Gudsteneste, Hellevik Bedehuskapell
19 Desember
19:30 Konsert, Dale Kyrkje

Til alle 6-åringar!

I september har vi samlingar for 6-åringane i Fjaler. Dei får 6-årsboka i gudsteneste 1. oktober(sjå gudstenestelista), arbeidshefte og CD. På CD-en syng Dale barnekor songar frå 6-årsboka, i tillegg til aktuelle salmar som òg står i boka, og også andre salmar og liturgiledd. I brevet vi sender ut til 6-åringane er det ein spennande invitasjons-DVD som handlar om boka og kva som skal skje.

Mi kyrkjebok 6 handlar om Nora som nett har begynt på skulen. Heime leiker ho skule saman med veslebroren Bo. Bamsen og leikehunden er elevar saman med Bo. «Læraren» Nora lærer dei både å lese og å rekne. Teikne gjer dei òg. Men det mest morosame er likevel friminutta.

6-årsboka har forteljingar frå Bibelen, om Adam og Eva, om Josef og brørne. Vi får møte Jesus når han blir døypt, og den blinde Bartimeus får møte Jesus. Elles kan vi lese om det spennande som hende i påska og pinsa. Boka har mange fine bilete. Og songane har notar med besifring.

I arbeidsheftet er det mange morosame oppgåver å gjere, både å streke, teikne, og fargelegge. Det er mykje å finne ut av.

På samlingane får borna høyre forteljingar frå Bibelen, særlig frå Jesu liv, korleis han møtte menneske. Vi skal leike og synge. Borna vil også lære om bøn og nattverd. Vi skal smake på brød og vin, og øve på å gå til nattverd.

Alle 6-åringane i Fjaler blir invitert til ei laurdagssamling i Dale kyrkje der vi skal øve til gudstenesta ved å synge liturgi og salmar. Vi skal òg øve på eit drama om då Gud skapte himmelen og jorda der alle 6-åringane er med.

Vi som arbeider med opplegget for 6-åringane, tykkjer det er veldig kjekt. Vi ser at det er viktig at borna tidleg blir kjend med den kyrkja dei er døypt inn i. Sånn sett er det kyrkja si oppgåve å vere med og hjelpe foreldre og fadrar med å realisere ønsket om at borna skal lærast opp i den kristne trua.

Av: Joy   Publisert: 05.09.2017

Linkar
»
IKO